Veel gestelde vragen

1Wat is eigenlijk een RIB?
De RIB (Rigid Inflatable Boat) is een soort speedboat met een romp van aluminium of polyester. Rondom deze romp is een luchtgevulde rand aangebracht. Het geringe gewicht, in combinatie met de stijve romp en een sterke motor maken het tot een zeer zeewaardige en wendbare speedboot. RIB’s worden dan ook wel de 4x4 van de zee genoemd.
2Vanaf welke leeftijd kan je meevaren?
Onder de 15 jaar is begeleiding van een volwassene verplicht.
3Hoe hard varen de RIB's?
De maximum snelheid ligt rond de 100 km per uur. Maar zo hard varen we natuurlijk niet constant, ons streven is altijd dat alle gasten het naar hun zin hebben. Daarom wordt er met wisselende snelheden gevaren en onderweg vaak ook nog iets verteld over bezienswaardigheden. Iets meer over de maximale snelheid: Dit is afhankelijk van de aandrijving (pk) in combinatie met de lengte / gewicht van de boot, vorm van de romp, ervaring van de schipper, weersomstandigheden, stroming en het aantal personen op de boot.
4Word je nat?
Wij zeggen altijd; Als het niet regent hoef je niet nat te worden, maar natuurlijk kun je door spetters een beetje nat worden. Indien gewenst kunt u bij ons regensetjes aanschaffen en in de winter kunt u thermopakken lenen.
5Wanneer is het niet verstandig mee te varen?
Wanneer u last heeft van nek, rug, gewrichtsklachten, losvliegende organen of bet u zwanger, dan raden wij u af deel te nemen aan onze RIB Adventure / Events. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.
6Varen jullie het hele jaar door?
Ook 's winters zijn wij u graag van dienst om een RIB Adventure te doen. Wij hebben speciale kleding.
7Gaat het door als het regent, vriest en/of stormt?
In principe.Speedboot Varen Nederland of de schipper van de RIB kan altijd de beslissing nemen een event / adventure wel of niet door te laten gaan. Zie hier voor onze algemene voorwaarden.
8Ben je verzekerd tijdens een RIB Adventure?
Ja, Speedboot Varen Nederland beschikt over een inzittende verzekering, maar het staat u vrij om een aanvullende verzekering af te sluiten.